Home / Film&Teatru / Trois couleurs: Rouge

Trois couleurs: Rouge

Ultima parte a trilogiei lui Kieslowski este tot o întrepătrundere a mai multor destine, a căror legătură de cauzalitate este pura întâmplare.

Atunci când frumoasa Valentine loveşte un câine cu maşina nu avea să bănuiască ce impact va avea asupra ei întâlnirea cu bătrânul judecător pensionat, interpretat magistral de Jean-Louis Trintignant (Amour). Acest singuratic indiscret cu aere de demiurg va influenţa în mod dramatic viaţa ulterioară a celei care este figura centrală a filmului. La rândul său, Valerie va trezi în bătrânul judecător nostalgii aproape imposibil de controlat. De aici şi până la eliberarea efuziunilor acestuia nu mai este decât un pas.

Ca şi în Blanc, la final Kieslowski reuneşte destinele tuturor personajelor principale din cele două pelicule anterioare, de data aceasta într-o catastrofă în care a fost implicat un feribot pe canalul mânecii. Toate cele şase personaje centrale ale trilogiei sunt salvate sub privirea premonitorie a bătrânului judecător.

Din nou un film puternic, din nou vă îndemn să consumaţi din timpul vostru pentru a vedea această realizare excepţională a marelui regizor polonez. trois-couleurs-rouge-94-02-g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>