Home / Muzica / The Best Is Yet To Come – 100 de ani cu Sinatra

The Best Is Yet To Come – 100 de ani cu Sinatra

 

 

Pentru americani Sinatra este o religie. Sinatra este la fel de important ca al 5-lea amendament şi mult mai important decît Congresul sau părinţii fondatori. Frank este cel mai mare artist pop din toate timpurile, iar cultura pop este cel mai puternic produs american de export.

A fost o voce first class şi un actor de mîna a doua, chiar dacă a cîştigat un Oscar şi un Golden Globe. Un iubăreţ insaţiabil, un veşnic îndrăgostit care a murit neîmpăcat, cu gîndul şi cu inima la cea care i-a fost soţie şi muză, Ava Gardner.

Cînd bogat, cînd falit, prieten cu establishmentul politic american şi deopotrivă cu mafia, Sinatra a mers mereu pe gheaţă subţire făcînd balet între unii şi ceilalţi. Împrumuta bani de la Mickey Cohen pentru a-i face mai apoi viaţa mai uşoară în relaţia cu procurorii. Pietenia cu Willie Moretti sau cu Lucky Luciano i-a adus roluri pe platourile studiourilor californiene, dar şi obligaţii pe măsură. Povestea din Havana din 1946 nu a fost nici acum elucidată, Sinatra nerăspunzînd niciodată la întrebarea despre ce căuta la o conferinţă a mafiei.

A fost unul dintre cei 3 muşchetari Rat Pack (Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr), omul care ne-a făcut să ne gîndim aproape mereu la străinul a cărui paşi se pierd în noapte, omul care şi-a urmat drumul fără regrete, indiferent de obstacole. A fost prieten cu toţi preşedinţii americani de la Roosvelt la Clinton, cu capete încoronate şi o mulţime de pierdevară.

A fost căsătorit de patru ori, două dintre soţii – Ava Gardner şi Mia Farrow – fiind celebre şi de o rară frumuseţe. A fost în mod oficial tatăl a 3 copii, cel de-al patrulea ramînînd fără recunoaşterea tatălui.

Peste toate bîrfele şi relele care au rămas în urma lui, Sinatra rămîne un artist nepereche, poate cel mai charismatic din cîţi ştiu eu. În ultimii doi ani de viaţă s-a retras în casa sa de la malul oceanului refuzînd să mai iasă în lume. George Jacobs, valetul său, a fost ultimul om care l-a văzut în viaţă. S-a stins într-o zi de primăvară a anului 1998, la 82 de ani, mult prea discret în raport cu viaţa tumultuoasă pe care a dus-o.

tumblr_ljzgb6VmM31qgf4czo1_1280 stasi9n-2-web article-0-006D691400000258-880_634x651 41188256001_3904271808001_Mafia-03-vs 47611442.cached

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>