Home / Locuri si Delicii / Mâncare bună, atmosferă plăcută. :)

Mâncare bună, atmosferă plăcută. :)

Restaurant-mexican-El-Torito-Bucuresti-14Nu puteam să merg la un restaurant cu specific mexican doar pentru a spune dacă mâncarea este sau nu pe gustul meu. Mâncarea este pe gustul meu fiindcă mă credeţi sau nu, cu mici excepţii mănânc aproape orice. N-aş putea mânca anumite vietăţi sau mâncăruri care să le includă în rest, nu-i problemă.

Trecând seară de seară pe strada Iancu Căpitanu, pe lângă El Torito şi văzându-l mereu plin până la refuz am dedus că mâncarea este bună. Bănuiam că şi atmosfera, ca şi serviciul dealtfel, sunt pe măsură. Aşa că l-am luat pe prietenul Cătălin Vulpe, directorul grupului Dobrogea, proprietarul cunoscutului brand Eugenia, şi-am poposit la un prânz mexican. Cătălin vizitase Mexicul şi era pus în temă cu bucătăria mexicană de la mama ei de acasă. Eu mai vizitasem o dată localul acesta plus de vreo două ori Don Tacodin zona 1mai – Filantropia, dar nu aveam un referenţial al mâncării originale. În plus mâncasem quesadilla prin diverse cârciumi bucureştene, iar de vreo două ori făcusem şi acasă.

Am comandat aşadar quesadilla şi taco de vită cu sosurile aferente: chipotle, mole, chimichurri, guacamole, habanero. Garniturile au fost cu fasole neagră şi orez. Am ras o bere şi o Camino silver la-nceput, plus încă o bere tulbure şi două Camino gold (din partea casei) la final. Între ele am mâncat. L-am întrebat pe companionul meu cum este mâncarea. „Exact ca în Mexic!” mi-a răspuns Cătălin, amintindu-şi de modul în care erau preparate pe stradă aceste două feluri în Ciudad de Mexico.

„În Mexic sunt câteva tonete stradale în care se prepară mâncare tradiţională foarte iute. Tacos, burrito, etc. În rest mâncarea este obişnuită iar cei care o doresc foarte picantă au la îndemână toate sosurile astea care sunt o minunăţie. Nu sesizez nicio diferenţă între ce mănânc aici şi ceea ce am mâncat în Mexic. Dar absolut niciuna!” Cam acestea au fost cuvinetele prietenului meu, iar eu i-am promis că ne vom întoarce.

Mâncarea este gustoasă, serviciul bun spre foarte bun (noi am fost trataţi de domnişoara Cristina) iar preţul mesei unul bun şi corect.

În concluzie, de vizitat!

fiesta-la-el-torito-cu-mariachi-internacional-mexico-de-noche-i103937

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>