Home / Carte / Brando şi cântecele sale.

Brando şi cântecele sale.

După o prietenie de mai mulţi ani cu Robert Lindsey , corespondentul din Los Angeles al The New York Times, pe care Brando l-a cunoscut printr-o prietenă comună la cererea sa expresă, se hotărăşte să scrie alături de acesta o carte de memorii, o carte biografică.

După o perioadă petrecută împreună, perioadă în care celebrul ziarist îşi aduna eforturile şi le canaliza în încercarea de a-l face pe Brando să devoaleze din intimitatea star sistemului hollywoodian, acesta află de la marele actor un lucru pe care nimeni nu l-ar fi bănuit. Brando avea o ură viscerală faţă de tot ceea ce însemna showbizz, Hollywood şi tot ceea ce aducea cu sine din lăuntrul său către exterior Cetatea Filmului.

Cântece Învăţate De La Mama ne arată un Marlon Brando necunoscut nouă, publicului larg, în ciuda faptului că este vorba despre unul dintre cei mai iubiţi protagonişti din istoria cinematografiei. Această carte developează până în cele mai mici amănunte viaţa unui om sensibil, cu o copilărie marcată de conflictul permanent dintre doi părinţi alcoolici, mai apoi căutarea de sine a adolescentului, succesul fulminant al acotrului, lipsa de statornicie a omului care a avut mai multe soţii şi nu mai puţin de 16 copii recunoscuţi.

Cartea este presărată cu forografii diverse, unele dintre ele de la filmările care i-au adus faima – Un Tramvai Numit Dorinţă, Pe Chei, Viva Zapata, Naşul, Ultimul Tango La Paris etc), sau fotografii rare din viaţa personală.

Este o carte care merită timpul cheltuit, fie măcar pentru a intra în universul unui monstru sacru al cinematografiei americane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>